Vissza

Pekingben folytatódik a World Series versenysorozat

Két hónapos szünet után a Teqball World Series ismét visszatér egy, a pénzdíjazásterén rekordnak számító eseménnyel. A pekingben induló játékosok 60 000 dollárért versenyeznek, ami 2024 legnagyobb összedíjazása, a díjazás mellett a nevezési lista minősége is egyedülálló.

Beijing_WS.webp

Három kategóriában, összesen 81 játékos, 32 férfi egyéniben, 24 férfi párosban és 24 vegyes párosban küzd majd a trófeáért a 2022-es téli és 2008-as nyári olimpiának otthont adó kínai fővárosban – ez utóbbi Olimpiai Parkjában zajlik majd a Teqball World Series szeptember 20-22 között. 

Férfi egyéniben négyszeres világbajnokunk, Blázsovics Ádám mellett a regnáló bajnok Adrian Duszak és 2022 világbajnoka, Györgydeák Apor, valamint magyarországi klasszisaink és ifjaink, szinte a teljes teqball elit képviselteti magát. 

A férfi párosok mezőnye is elképesztő rajtlistát takar, hiszen a világ- és Európa-bajnok Bányik/Katz duó mellett a 3x-os világbajnok szerbek, a thai trónkövetelők, de a honfitársak: Bakó/Odnoga, Cséri/Dombai és az újabb nemzedék (Tóth/Levik) is bejelentkezett a trófeáért. 

A vegyesek mezőnye is sztárparádéval fog elstartolni, hiszen jelen lesz a világbajnok thai Wongkhamchan/Dejaroen kettős, a vb bronzérmes Ács/Bányik duó, a friss világbajnoki induló Kota/Katz összeállítás, az egyéniben Európa-bajnokok, Györgydeák és Barabási, de megküzd az első helyért Péchy Petra és Blázsovics Ádám, Vicsek Nóra és Odnoga Mátyás, a 2021-es egyéni világbajnok Izsák Anna és párja a 2018-ban egyéni ezüstérmes Sipos Árpád

Az esemény a férfi egyéni és páros selejtezőkkel kezdődik, majd a vegyes selejtezővel és a nyolcaddöntővel folytatódik minden kategóriában. Az utolsó napon jönnek a kieséses körök, beleértve az összes döntőt.

Hangolódjatok a TEQ TV-re a YouTube-on, és kövessétek az eseményt élőben!

Nemzetközi versenyek: https://www.fiteq.org/events/international

  • Szeptember 20-22. TEQBALL WORLD SERIES BEIJING
  • Október 3-6. TEQBALL WORLD SERIES BUDAPEST
  • Október 11-13. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - MALAGA MARCA CUP
  • Október 25-27. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZOMBATHELY CUP
  • November 8-10. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZÉKELYUDVARHELY CUP 
  • November 22-24. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - BADALONA CUP 
  • December 4-8. TEQBALL WORLD CHAMPIONSHIPS - HO CHI MINH CITY

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /