Vissza

Női és férfi párosban is az élen végeztünk a Challenger Teqball League malagai állomásán

A nyár végén debütáló Challenger Teqball League (a továbbiakban CTL) következő állomása Spanyolországba, Malagába vándorolt október 11-13. között, ahol az alapvetően grassroots mezőnyéhez tartozók mellett az  elit sportolók is szép számmal képviseltették magukat. A World Series sorozat végével tehát nem fejeződött be az idei szezon, hiszen a december elején megrendezésre kerülő VII. Teqball Világbajnokság előtt a CTL sorozat számos versenyzési lehetőséget kínál Európa szerte.

undefined

A CTL következő állomása a spanyolországi Malaga Marca Cup volt, ahol a 63 regisztrált játékos, 16 nemzet képviseletében mérte össze tudását három kategóriában, női párosban, vegyes párosban és férfi párosban.

Női párosban tíz csapat indult, akik két csoportban mérkőztek meg egymással. Az egyenes kiesésbe szakaszba a két csoport első helyezettje jutott, így történt ez világbajnoki ezüstérmes duónk, Péchy Petra és Vicsek Nóra esetében is. A másik ágon a Budapesten két aranyérmet szerző Barabási Kinga és francia partnere menetelt a döntő fele. Az elődöntőben a Péchy/Vicsek kettős Ács Krisztinával és Kapusi Tímeával találkozott, akiket könnyedén legyőzve döntőre készülhettek.

A döntőben a Barabási/Julien duóval kellett megmérkőznie a REAC lányainak. A döntő három szettben dőlt el és a CTL sorozat második állomásának végén is Vicsek Nóráék örülhettek, így veretlenül várhatják a következő állomást, amelyet szintén Spanyolországban, Badalonában rendeznek november 22-24. között.

undefined

Férfi párosban 18 egység vett részt, köztük a világ- és Európa-bajnok Bányik Csaba/Katz Balázs kettős, akik a sikeres csoportkör után várták a folytatást, akárcsak Györgydeák Apor és Blázsovics Ádám az alsó ágon. Az éllovas magyarok a Hugo Rabeux/Frederik Guldborg-Mondrup összeállítással találkoztak a negyeddöntőben, és könnyedén kezelték a kihívást, majd egyik fő riválisukkal, a szerb Nikola Mitróval mérkőztek meg, akinek csapattársa ezúttal a portugál Martim Vasques volt. A Györgydeák/Blázsovics duó a negyeddöntőben a portugál Raul Firmino/Mauro Matost ütötte ki, majd Györgydeák Góbékos csapattársait, Marek Pokwapot és Ilyés Szabolcsot dominálták le az elődöntőben

A döntő beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen két szett után döntetlen volt az állás. A döntő szett hosszabbításba torkolt, amit ezúttal az aktuális világbajnokok váltottak aranyra. 

undefined

Vegyes párosban is 18 csapat szerepelt, a budapesti World Series-hez képest kicsit más felállásokban. Vicsek Nóra Portugáliához hasonlóan újra összeállt Marek Pokwappal, Kapusi Katz Balázs partnere lett, Dezsényi Zsófia pedig Nikola Mitroval indult el. A Santarémben aranyérmes Vicsek/Pokwap kettős ezúttal is jó kémiát mutatott és egy rendkívül kemény ágon előbb a Zustakova/Badar, majd a negyeddöntőben a vb bronzérmes Ács/Bányik duón is szettveszteség nélkül jutott túl. Az elődöntőben Péchy Petra és Blázsovics Ádám sem tudta őket megállítani. 

A döntőben a budapesti győztes Barabási/Györgydeák kettős volt az ellenfél, akik szintén makulátlan mérleggel jutottak el idáig. Az aranyérem ezúttal a Góbék Teqball Team Európa-bajnokainak nyakába került 2 szettgyőzelem után. 

A következő Challenger Teqball League eseményt Romániában rendezik november 8-10. között. A játékosok regisztrációja október 25-én zárul a Challenger Teqball League - Székelyudvarhely GOBEK Kupára.

Szívből gratulálunk a bajnokoknak! 

Nemzetközi versenyek: https://www.fiteq.org/events/international

  • Október 25-27. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZOMBATHELY CUP
  • November 8-10. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZÉKELYUDVARHELY CUP 
  • November 22-24. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - BADALONA CUP 
  • December 4-8. TEQBALL WORLD CHAMPIONSHIPS - HO CHI MINH CITY

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: Mais Ribatejo