Vissza

Magyarország vezeti a Nemzetek Ligáját az első fordulót követően

Az Európai Teqball Szövetség (CETEQ) múlt hétvégén debütáló versenysorozatának, a Nemzetek Ligájának 1. állomása Belgiumban, Wavre városában került megrendezésre. A Nemzetek Ligája első szezonjában 8 nemzet csatázik a legjobbnak járó címért, 4 állomáson keresztül. 

original-08367AB9-16E1-4A16-9290-057070601B06.jpeg

Magyarország rendkívül erős csapattal érkezett a 2 napos tornára, amely minden szempontból kihívásnak ígérkezett, hiszen csapatversenyre a teqball történelemben még nem volt példa, sőt nehezítette a sportolók dolgát az is, hogy egy hétvége alatt 2 torna zajlott párhuzamosan és az egyiken a hazájukat, a másikon a klubjukat kellett képviselniük legjobb tudásuk szerint. 

A csapattagok között többszörös világ- és Európa-bajnokok, többszörös nemzetközi torna győztes játékosok, fiatal U19-es kiválóságok küzdöttek egy emberként az első állomáson kijelölt nemzetekkel. 

A magyar csapatnak Wavréban Franciaország, Románia, Lengyelország és Belgium együtteseivel kellett szembenéznie.

Csapattagok: 

CSAPATVEZETŐ: Kota Gabriella 

FELNŐTT KERET:

  • Izsák Anna
  • Péchy Petra
  • Vicsek Nóra
  • Ács Krisztina
  • Blázsovics Ádám
  • Bányik Csaba
  • Katz Balázs

UTÁNPÓTLÁS KERET:

  • Dezsényi Zsófia
  • Tóth Benjámin Patrik

undefined

Magyarország teljesítette az előzetes elvárásokat és szinte hibátlan teljesítménnyel, veretlenül zárta az 1. állomást. 

Eredmények:

  • Magyarország vs. Belgium - 60:17
  • Magyarország vs. Románia - 60:58
  • Magyarország vs. Lengyelország - 60:49
  • Magyarország vs. Franciaország - 60:42

undefined

A csapatvezető, a többszörös nemzetközi torna győztes Kota Gabriella így értékelt a tornát követően:

"Nagyon várta a csapat, hogy részt vehessen ezen az új típusú megmérettetésen, nem igazán tudtuk, mire számítsunk. Tartottam tőle, hogy két napi versenyzés után már túl fáradtak lesznek a játékosok, de szerencsére ez a félelem alaptalannak bizonyult. Már az első találkozón a román csapattal, az előzetes várakozások szerint a legnehezebb ellenféllel találkoztunk, végig elképesztően izgalmas, szoros meccsen a végjátékban sikerült győzelmet aratni. Ezután a lengyelekkel vívtunk meg, ott is voltak szorosabb tízpontos etapok, de szerencsére itt a találkozó elejétől a kezünkben tartottuk a vezetést. Itt már mindkét csapat jobban taktikázott, szokatlan, esetleg rég nem látott párosok is felálltak, mint a történelmi Bányik-Blázsovics duó. Ezen győzelem után a torna számunkra legkönnyebb összecsapása következett Belgiummal, ahol kimondott célunk volt a támadó pluszpont megszerzése, azaz a belgák húsz pont alatt tartása. Mindenki elképesztően koncentráltan, helyenként ihletett játékkal hozta le a meccset, így hibátlan mérleggel, és plusz egy ponttal zártuk a szombatot. Vasárnap is várt még ránk egy mérkőzés, itt a francia válogatottal találkoztunk, amit élőben is követhettek a nézők, szurkolók. Itt is több topjátékos volt a keretben, akárcsak a románoknál vagy a lengyeleknél, de fantasztikusan játszó csapatunknak ez sem okozhatott gondot. Számomra külön öröm és büszkeség, hogy minden kerettag pályára lépett legalább két meccsen, és mindenki hasznosan, koncentráltan játszva teljesítette a saját tízpontos szakaszait. Így veretlenül vezetjük a Nemzetek Ligáját, és várjuk a következő megmérettetést!"

undefined

A következő állomásnak Lengyelország, Varsó ad otthont augusztus 6-7. között. 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: CETEQ