Vissza

Izsák Anna és Blázsovics Ádám Presov csúcsán

Július 13-án a szlovákiai Presov városában került megrendezésre egy V. kategóriájú nemzetközi torna, amelyen többszörös világ- és Európa-bajnokok is megmutatták magukat. Habár a torna besorolását tekintve kis eseménynek számított, azonban a mezőny tekintetében rendkívül izgalmas mérkőzésekre lehetett számítani.

A tornán 4 kategóriában állhattak asztalhoz a versenyzők: női és férfi egyéni, férfi páros és vegyes páros. Magyarországot junior bajnokainktól kezdve, többszörös világ- és Európa-bajnokainkon át számos kiválóság képviselte. A verseny remek lehetőséget nyújtott arra, hogy meglássuk a közelgő Teqball Világbajnokságra való felkészülésben éppen hol tartanak a kvalifikált sportolók.

undefined

Női egyéniben két csoportban zajlottak a csoportmérkőzések. Hazánkból a Puskás Akadémia kiválóságáért, 2021 és egyben a sportág első női egyéni világbajnokáért, Izsák Annáért szoríthattunk. Anna akadálymentesen vette a csoportköröket és csoportja élén végezve várta a folytatást.

Az elődöntőben a lengyel Agnieszka Żmudzkával szemben aratott győzelmet, majd a kategória döntőjében a szintén lengyel Agnieszka Rybickát győzte le 2:0-ra, így megszerezve a bajnoki trófeát. 

Végeredmény:

1. hely Izsák Anna (Puskás Akadémia, Magyarország)

2. hely  Agnieszka Rybicka (Podkowa Teqball Club, Lengyelország)

3. hely  Agnieszka Żmudzka (Czyżew Teq Club, Lengyelország)

3. hely Chiao-hsin Yen (Tajvan)

undefined

Férfi egyéniben 7 sportolónk szállt harcba a bajnoki címért. A legjobb nyolcban a négy összecsapásból háromban láthattunk honfitársi küzdelmeket. Bányik Csaba Tóth Benjáminnal (2:0), Katz Balázs Levik Boldizsárral (2:0), Blázsovics Ádám pedig Forgács Bencével (2:0) csapott össze, mindegyik küzdelem előbbiek sikerével végződött. Az elődöntők egyaránt a döntő szettben dőltek el. Bányik Csaba menetelését az aktuális világbajnoki címvédő Adrian Duszak állította meg, míg párostársát, Katz Balázst Blázsovics Ádám hagyta hátra. 

A fináléban is izzott rendesen a levegő, hiszen a 3x-os egyéni világbajnok Blázsovics csapott össze az aktuális címvédővel. Hatalmas csatában végül Blázsovics Ádám a maga javára billentette a mérleg nyelvét egy 12:3-as elsöprő döntő szettes győzelemmel. 

Végeredmény:

1. hely Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE, Magyarország)

2. hely Adrian Duszak (TEQnical Warsaw Academy, Lengyelország)

3. hely Bányik Csaba (Rába ETO, Magyarország)

3. hely Katz Balázs (Rába ETO, Magyarország)

undefined

A vegyes párosok két csoportban kezdték meg a küzdelmeket, köztük a Puskás Akadémia képviseletében a 2021-es világbajnok Izsák Anna és a 2018-ban világbajnoki ezüstérmes Sipos Árpád. Magabiztos csoportgyőzelmüket követően a döntőért folyó küzdelemben végül 2:1-re alulmaradtak a Gabriela Zachova & Matej Kubovy cseh kettőssel szemben, így a 3. helyen végeztek Presovban. 

Végeredmény: 

1. hely Alicja Bartnicka & Marek Pokwap (TEQnical Warsaw Academy, Lengyelország)

2. hely Gabriela Zachova (TJ Druzba Suchdol, Csehország) & Matej Kubovy (Teqbulls Chocen, Csehország)

3. hely Izsák Anna & Sipos Árpád (Puskás Akadémia, Magyarország)

3. hely Agnieszka Rybicka (Podkowa Teqball Club, Lengyelország) & Alexander Hamm (Ausztria)

undefined

A királykategória bajnoki címéért 10 csapat szállt harcba, köztük a top favorit Bányik Csaba & Katz Balázs kettős. A kihívók sorát erősítette itthonról a Tóth/Levik, a Blázsovics/Forgács, a Borbély/Petrik és a Major/Vajthó formáció, de érkeztek Lengyelországból, Csehországból és Székelyföldről is trónkövetelők. Az elődöntőkig a világbajnoki címvédők, a Blázsovics/Forgács összeállítás, valamint fiatal szuperduónk menetelt, ahol Bányikékat kivéve honfitársaik alulmaradtak, így egy-egy bronzéremmel lettek gazdagabbak. 

A végső összecsapás miden bizonnyal váratlan fordulatot hozott, hiszen a lengyel Adrian Duszak & Marek Pokwap duó 2:0 arányban aratott győzelmet címvédő párosunk felett, akiknek ezúttal egy ezüstérem lóghatott a nyakában. 

Végeredmény:

1. hely Marek Pokwap & Adrian Duszak ((TEQnical Warsaw Academy, Lengyelország)

2. hely Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO, Magyarország)

3. hely Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE, Magyarország) & Forgács Bence (Infinity Teqball, Magyarország)

3. hely Levik Boldizsár & Tóth Benjámin Patrik (Rába ETO, Magyarország)

undefined

Gratulálunk minden dobogósnak és sok sikert kívánunk a következő megmérettetésekhez! 

Nemzetközi versenyek: https://www.fiteq.org/events/international

  • Július 19-21. TEQBALL WORLD SERIES - QINGDAO (KÍNA)
  • Július 20. ZILINA TEQBALL CUP (SZLOVÁKIA)
  • Augusztus 17. OSYR KOBYŁKA TEQBALL CUP IV (LENGYELORSZÁG)
  • Augusztus 24. LITHUANIAN TEQBALL OPEN - 2ND STAGE (LITVÁNIA)
  • Augusztus 30 - Szeptember 1. SANTARÉM INTERNATIONAL TEQBALL CUP (PORTUGÁLIA)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: Teqball Slovakia / Tomikesz