Vissza

Egy híján minden aranyat elhoztunk a pekingi World Seriesről

A szeptember 20-22. között Ázsiában, Pekingben megrendezett World Series telis tele volt izgalmakkal. Három kategóriában, összesen 81 játékos, 32 férfi egyéniben, 24 férfi párosban és 24 vegyes párosban küzdött meg a trófeáért a 2022-es téli és 2008-as nyári olimpiának otthont adó kínai fővárosban. Sportolóink két arany- és három bronzérem büszke tulajdonosai lettek az Olimpiai Parkban. 

Eredmények:

Férfi egyéni

A 32 sportolót felvonultató férfi egyéni kategória ezen az eseményen is rendkívüli izgalmakat, olykor meglepetéseket okozott. Az egyik nagy menetelés Levik Boldizsár nevéhez fűződik. A fiatal feltörekvő kiválóságunk ugyanis a negyeddöntőben búcsúztatta (2:0) az aktuális világbajnoki címvédő Adrian Duszakot. Boldit végül az a Marek Pokwap győzte le az elődöntőben, aki a torna fináléjáig küzdötte magát. Hasonló bravúrt mutatott be kis híján Cséri Soma is, aki a világranglista vezető Györgydeák Aport kényszerítette egy 3 szettes mérkőzésre, amely idáig csak a 3x-os egyéni világbajnok Blázsovics Ádámnak sikerült idén. A kategória elődöntőéig csak a korábban említett Blázsovics jutott, akit a későbbi tornagyőztes Györgydeák győzött le 2 szettben. 

Végeredmény:

  1. hely Györgydeák Apor (Góbék Teqball Team, Erdély)
  2. hely Marek Pokwap (Góbék Teqball Team, Lengyelország)
  3. hely Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE) és Bogdan Marojevic (Teqball Liman, Szerbia) 

undefined

Vegyes páros

A vegyes párosok mezőnye is kőkemény mérkőzéseket hozott. Magyar duóink szépen vették az akadályokat melynek eredményeként mind a négy negyeddöntőben érdekeltek voltunk, ahonnan a Kota/Katz, Ács/Bányik és Péchy/Blázsovics mix folytatta az útját az elődöntőbe. Az egyik ágon a Rába ETO ütközete zajlott, a másikon Péchy Petráék küzdöttek meg a világbajnok thai kettőssel. Előbbiek csatájából Ács Krisztináék, utóbbiakéból a thai kettős került ki győztesen. 

A döntőben Bányik Csabáék remekül elkapták a fonalat és behúzták rögtön az 1. szettet (12:8), majd a Wongkhamchan/Dejaroen  duó is magára talált (8:12), így következhetett a döntő szett, ahol Bányikék akkora előnyre tettek szert, amit nem tudott behozni az aktuális címvédő, így az idei World Series versenysorozatban harmadik alkalommal (Madrid, majd Quy Nhon) állhattak a dobogó tetején.

Ács Krisztinát kiemelkedő teljesítménye elismeréseként a torna legjobb női játékosává választották. 

undefined

Végeredmény:

  1. hely Ács Krisztina & Bányik Csaba (Rába ETO) 
  2. hely Suphawadi Wongkhamchan & Phakpong Dejaroen (Thaiföld) 
  3. hely Péchy Petra & Blázsovics Ádám (REAC Sportiskola SE) és Kota Gabriella & Katz Balázs (Rába ETO) 

undefined

undefined

Férfi páros

A királyszámban összejött az "álomdöntő", hiszen a 3x-os világbajnok szerb Nikola Mitro/Bogdan Marojevic duó és a regnáló világbajnok Bányik/Katz kettős csapott össze az aranyéremért. A szerbek a nyolcaddöntőben fiatal kiválóságainkat, Tóth Benjámin Patrikot és Levik Boldizsárt búcsúztatták. A mieink a negyeddöntőben a Duszak / Pokwap, majd az elődöntőben a Tipwong/Dejaroen  összeállítást hagyták maguk mögött. 

Az aranymeccs az előzetes várakozásoknak megfelelően epikusra sikeredett: az 1. szettben egyik duónak sem sikerült két pontnál nagyobb előnnyel vezetnie. Félidőnél a szerbek átvették az irányítást és megszerezték a szettgyőzelmet is. Címvédő duónk sokkal nagyobb lendülettel tért vissza a mérkőzésbe a második menetben. Megnyerték az összes kritikus rallit, visszaszorították ellenfelüket, akik már csak kapaszkodni tudtak. A döntő szettben a mieink ismét tetemes előnyt szereztek, de a szerbek mégis kapaszkodtak, ám ez nem volt elég így Bányik Csaba és Katz Balázs egy újabb trófeát zsebelt be, amely rendkívül ígéretes a közelgő vietnámi világbajnokság (december 4-8.) előtt. 

Végeredmény:

  1. hely Bányik Csaba & Katz Balázs (Rába ETO) 
  2. hely Nikola Mitro & Bogdan Marojevic (Teqball Liman, Szerbia) 
  3. hely Boonkoom Tipwong & Phakpong Dejaroen (Thaiföld) és Sorrasak Thaosiri & Jirati Chanliang (Thaiföld) 

undefined

Szívből gratulálunk minden dobogósnak és további sikeres versenyzést kívánunk! 

A World Series sorozat idén Budapesten zárul, október 3. és 6. között a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba látogat a teqball krémje.

Nemzetközi versenyek: https://www.fiteq.org/events/international

  • Október 3-6. TEQBALL WORLD SERIES BUDAPEST
  • Október 11-13. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - MALAGA MARCA CUP
  • Október 25-27. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZOMBATHELY CUP
  • November 8-10. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - SZÉKELYUDVARHELY CUP 
  • November 22-24. CHALLENGER TEQBALL LEAGUE - BADALONA CUP 
  • December 4-8. TEQBALL WORLD CHAMPIONSHIPS - HO CHI MINH CITY

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: Teqball - Flickr