Vissza

Bodrogkeresztúr adott otthont az első utánpótlás junior edzőtábornak

A húsvéti ünnepből kilépve április 2-3. között Bodrogkeresztúr adott otthont az első alkalommal megszervezett junior edzőtábornak. A fiatalok a két nap alatt játékos formában ismerkedhettek meg a teqball alapjaival, lehetőségük adódott taktikai elemek, egyéni és páros gyakorlatok elsajátítására, valamint különböző képességfejlesztő gyakorlatok is segítették őket abban, hogy elkötelezhessék magukat sportágunk mellett. 

undefined

A kétnapos program célja az volt, hogy olyan élményt nyújtsunk a teqballt kipróbáló fiataloknak, amely megfelelő mértékű motivációval tölti fel őket és edzőiket a tevékenység további folytatására. A programot felkészült szakembereink, a Magyar Ifjúsági Válogatott edzői, Kota Gabriella és Bakó Ádám koordinálták, de cél volt a táborhoz csatlakozó helyi edzők bevonása is, akik szintén értékes tapasztalataikkal az újonnan becsatlakozó edzőket tudták ellátni jótanácsokkal. 

undefined

A tábor programja: 

A két napos program helyszíne a bodrogkeresztúri Fülöp a Gólya Rendezvény- és Apartmanházak létesítmény, amely kiválóan kiszolgálta a résztvevők igényeit. 

A megérkezést és a szállás elfoglalását követően kezdetét vette az első edzés. A juniorok játékos formában ismerkedtek meg a sportág űzésének alapjaival. Az edzés után egy közös ebéd következett, majd egy rövid pihenő után a második szakaszban már taktika kialakítása és páros gyakorlatok elsajátításai is szerepeltek a palettán. A napi mozgás egy csapatépítő focizással zárult, majd a MATESZ elnöke, Dr. Janó Márk, Bodrogkeresztúr polgármestere, Rozgonyi István és a MATESZ főtitkára, Tóth Tamás hivatalosan is megnyitotta a tábort és egyben köszöntötte a résztvevő fiatalokat, edzőket és szülőket, akik részletes tájékoztatást kaptak edzőinktől a táborral, valamint sportágunk lehetőségeivel kapcsolatban.

undefined

 undefined

undefined

Másnap délelőtt ismét egy edzés következett, ahol már meccsszituációk gyakorlása mellett, a technikai képességek fejlesztésén is nagy hangsúly volt. A fiatalok személyre szabott visszajelzést is kaptak a fejlesztendő területekről. 

Az ebéd utáni záróprogram egy minitorna volt, amelyen a sportolók kipróbálhatták magukat versenyhelyzetben és kamatoztathatták a korábban megszerzett tudást.

undefined

A villám torna végeredménye: 

  1. hely Tóthfalusi Botond & Farkas Botond (Feketevár SE) 
  2. hely Újszászi János (Feketevár SE) & Gulyás Barna (KFSE) 
  3. hely Kecskés János (Bodker Teq) & Szaiff Krisztián (Arenda Teqball)

undefined

A tábor résztvevői:

Juniorok:

  • Feketevár SE - Farkas Botond, Újszászi János, Tóthfalusi Botond
  • KFSE - Gulyás Barna
  • Arenda Teqball - Kovács Lara, Krancz Bálint, Szaiff Krisztián
  • Bodker Teq - Jakab Patrik, Jakab Zsolt, Kecskés János és Vajthó Jenő is segítette a fiatalokat tapasztalt ifjúsági válogatottként. 

Edzők:

Magyar Ifjúsági Válogatott - Kota Gabriella és Bakó Ádám

  • Feketevár SE - Farkas Ernő
  • KFSE - Gulyás Péter
  • Arenda Teqball - Biácsy Ferenc
  • Bodker Teq - Major László, Balogh Balázs

image00005.webp

Szívből gratulálunk minden dobogósnak és résztvevőnek. Bízunk benne, hogy a fiatalok és edzőik sok új tapasztalattal, rengeteg élménnyel tértek haza és sok szeretettel várjuk őket a következő tárborban, valamint a hamarosan elrajtoló MOL Országos Teqball Bajnokságban. 

Hálásan köszönjük Rozgonyi István polgármester úr közbenjárását a program megvalósulásában, hiszen a résztvevők nagyon kellemes környezetben tölthették el a két eseménydús napot.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /